Header Ads Widget

Ticker

6/recent/ticker-posts

Budo Stanković, Dodikov kum i tajkun, bankrotirao; Banke mu oduzimaju imovinu; Povjerioci potražuju milione

piše: Slobodan Vasković

Budo Stanković, kum Milorada Dodika, finansijski je propao i nalazi se u velikim problemima, tvrde moji izvori iz vrha SNSD-a.

Stanković je ostao bez para, a upao je u tolike dugove da ne može da servisira ni kreditne obaveze Bankama. Stoga su neke od njih već počele da mu plijene imovinu. Zaplijenjena mu je kuća u Trnu: Riječ je o vili koju je Stanković oteo od jednog privrednika prije nekoliko godina, a po osnovu nevraćenog duga.

Niko tačno ne zna koliko je Stanković dužan, a procjenjuje  se da je iznos višemilionski. Ima mnogo i privatnih dugova i teško da će se povjerioci naplatiti.

Milorad Dodik sve češće izbjegava Stankovića i sve rjeđe svraća u njegov restoran “Kej”, u kojem je donedavno bio redovan gost. Dodik se "distancira" od Stankovića, a svi ostali bukvalno bježe od njega.

Budo Stanković jedan je od tipičnih Dodikovih “proizvoda”, koji su milione, što su im dati na raspolaganje, spiskali na dokazivanje da su "prvi u selu".   

Stanković je godinama bio jedan od najmoćnijih tajkuna iz Dodikovog okruženja, a poznat je po nasilništvu. Sklon je fizičkim napadima, a prijetio je, svojevremeno, i potpisniku ovih redova.

Stanković je, na lične potrebe, trošio najmanje 60 hiljada KM mjesečno, tako da je bilo pitanje tenutka kada će propasti. Stanković je poznat i po aferi gigantskih razmjera, kada je oteo zemljište Poljoprivredne škole u Banjaluci, vrijedno 300 miliona KM.

Krajem 2012. Stanković je bio na vrhuncu moći i tada je Dodik, pod njegovim pritiskom, smijenio predsjednika Opštinskog odbora SNSD Laktaši Milovana Topolovića.

Topolović je prije toga na sjednici IO stranke upozorio da je stanje u SNSD-u katastrofalno i da je potpuno neprihvatljivo da “ljudi sa strane” vode politiku u partiji. Topolović je rekao da je takva situacija postala nepodnošljiva, tim više jer se i vrh stranke ponaša u skladu sa interesima tih ljudi.

Uvidjevši da njegovo istupanje na IO nije dalo rezultate, Topolović je napisao pismo Dodiku, u kojem je naglasio da on (Topolović) niti IO SNSD niti stranka u cjelini ne postoje da bi ispunjavali želje Milenka Čičića, Budimira Stankovića i Miloša Čubrilovića Čubrija i da se takvo stanje pod hitno mora mijenjati. 

Umjesto da uvaži Topolovićeve stavove i podrži ga, Dodik je 12. decembra 2012. godine Topolovića smijenio sa mjesta predsjednika OO SNSD-a Laktaši.

Polovinom 2014., Dodik i Stanković natjerali su Topolovića da odstupi i sa pozicije načelnika Laktaša, na koju je, na vanrednim izborima, izabran Miroslav Kodžoman.

Kodžoman se pokazao kao tvrđi orah od Topolovića i uspio je Stankovića udaljiti od blagajne Laktaša, što je i uzrokovalo krah kriminalca.

Pogledajte film “Kum 1”, koji sam radio za TV “Žurnal” i u kojem je detaljno obrazložena pljačka zemljišta Poljoprivredne škole, teška 300 miliona KM.

Post a Comment

1 Comments

  1. effective and powerfull love spell to return ex lover contact dr jumba Call/WhatsApp him:  +19085174108   
    my fiancé broke up with me last week i was so sad I changed completely, I wasn't eating and i wasn't talking to anybody, I cried a lot, I was so depressed and stressed out that I was scared I'm going to end up in the hospital because of all the stress and depression until one day i search online on getting love tips because I Love & care about him deeply and I just want us to be together as a couple again and I want us to last forever then i found a powerful spell caster Called dr jumba that he solved so many relationship problem then dr jumba told me he will come back to me between 24hrs after he cast spell on him never believe it until my finance called me on the phone and told me he want us to come back and live happily together forever , Am so happy now that dr jumba help me bring my finance back to me. Thanks so much dr jumba  he can also help you Email him via:  wiccalovespelltools@gmail.com  or Call/WhatsApp him:  +19085174108   : blog : https://wiccaspelltools.blogspot.com/  
    WEBSITE:  drjumbaspellhome.wordpress.com   

    ReplyDelete